СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА

Сусрет Митрополита Јоаникија и предсједнице Скупштине Главног града др Боровинић Бојовић

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије примио је, 17. септембра 2024. године, у посјету предсједницу Скупштине Главног града др Јелену Боровинић Бојовић, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Митрополит Јоаникије и предсједница градске скупштине разговарали су на тему сарадње и комуникације између Митрополије и Главног града, која је унапријеђена у односу на раније године. Током разговора посебна пажња је посвећена уређењу простора око Саборног храма Христовог Васкрсења. Учесници разговора изразили су сагласност на тему важности очувања животне средине у Подгорици и унапређењу односа између Цркве и Главног града.

Митрополит Јоаникије је захвалио предсједници Скупштине Главног града на њеном интересовању за уређење цијеле околине Саборног храма Христовог Васкрсења, као и за доследно залагање за поштовање вјерских права цркава и вјерских заједница.

Предсједница градске скупштине је са Митрополитом подијелила утиске са недавне посјете Косову и Метохији, приликом које је она посјетила Пећку патријаршију, манастир Високи Дечани и Цркву Светог Луке у Витомирици.

Митрополија црногорско-приморска

ФОТОГРАФИЈЕ

РАСПОРЕД

БОГОСЛУЖЕЊА

КАЛЕНДАР

ЦРКВЕНИ КАЛЕНДАР

СОЦИЈАЛНЕ МРЕЖЕ

ПРАТИТЕ НАС